kerana kerajinan aku menukar air rendaman lada setiap hari sekali, kulit lada menjadi sangat susah untuk ditanggalkan.. huhu.. means i learned a new lesson, klu rendam lada untuk dibuat lada putih, biar je air rendaman tu, x payah ditukar.. seminggu busuk pun, xpe, janji kulit tanggal cantik punye.. ni gara2 tak nak bau busuk sgt (ni farmers yg bg tips kat aku, kononnya) huhu.. tangan n jari aku jadi kasar.. n rasa pedas..gara-gara asyik gosok2 lada supaya kulitnye tanggal.. huhuuu...
bak kata F.T kat mpb, err, bukan faizal tahir ok, haha.. Food Technologist.. haha.. merendam lada ni ibarat kita wat fermentasi, ado reaction berlaku.. mmg r nampak enteng tapi tu la aku pandang remeh n terlupa nak aplikasikan what i've learned selama ni.. hihi..so sepanjang fermentation tu kalau kite asyik kaco jek..mane la nak ado product kan.. ehex.. mcm manusia gak, klu asyik diganggu, mane la keje nak siap.. ahaks... so, mesti lada-lada tu bengang kat aku pasal ganggu dorang kan...pdn muka posponed aku punye lab =.='
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Anak umur 2 tahun belum pandai bercakap?
Assalamualaikum dan Selamat Pagi Just want to share one important research daripada Pakar Terapi Ucapan anak saya, yang mana kanak-kanak y...
-
MESTILAH sebab jodoh.. itu dah ketentuan Allah s.w.t.. hehe.. well, pasal ini jz want to share pasal my experienced, itu je.. jz dari sudut ...
-
Assalamualaikum.. Lega sgt lepas habis interview PT N41 pada 2 Mei 2014.. Syukur.. Syukur.. soalan-soalan yang ditanyakan alhmdulilah dapa...
-
Lagi mahu update mengenai claim tesis ni.. aku agak terlambat untuk claim ni atas beberapa faktor.. lepas grad, busy pindah rumah, pastu ala...
No comments:
Post a Comment